Суббота, 18.05.2024, 22:41 Приветствую Вас Гость

ПатрикЕ вна против...

Меню сайта
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Real life: квартиры, машины, парковки. Подарки и... "МЫШЕЛОВКИ" » Осторожно, ЗАДАТОК!!! » Квартирна криза та квартирний бум... (Про десять задатків і жодного продажу)
Квартирна криза та квартирний бум...
mlynДата: Среда, 21.01.2009, 16:42 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 3
Репутация: 0
Статус: Offline
Ще прикол... У вас такої теми нема, але якщо говорити вже про аферистів, то дуже мені "до душі" ці дивні створіння, що себе іменують брокерами... Вони буцім-то продають квартири... Ось вам квартира, ось власник, все нормально. Квартира подобається, ціна - ще більше подобаеється, особливо після останніх років - років фантастично недосяжного житла.

Ви зустрічаєтесь із влаником, в присутності брокера оформлюєте попередню домовленість щодо намірів купити квартиру. А тоді вносите "ЗАДАТОК". Наприклад - так собі, просто щоб не забути, що ви купуєте квартиру!!! - 2-3 тисячі у.е. Кешем.

Потім бігаєте (або, якщо довіряєте брокеру, то брокер бігає) по ЖЕКах та БТІ, намагаючись переконатись, що все з квартирою гаразд, що нема там тимчасово виписаних і таке інше, що усі документи в нормі, що квартира не під арештом чи заставою...

І начебто все гаразд. Тут настає омріяий момент, Ви у святковому настрої з.являєтесь у нотаріальній конторі... Можливо навіть, згідно з попередньою домовленістю, сплачуєте за послуги нотаріуса (це особливо смішно, але у моїх друзів було саме так!!!), а продавець... просто не приходить. Брокер ніяково посміхається, каже, зараз я їм зателефоную, але, як правило, жодної відповіді не отримує...

Це я вже зараз кажу - "як правило". Коли перед самим Новим роком мої друзі влетіли таким чином майже на три тисячі, ми про такі правила ще не знали... Виходить так, що з Вас (а можливо, і не тільки з вас) беруть гроші. І НІЧИМ не гарантують, що своє житло ви отримаєте.

Коли ціни на квартири в Україні, а особливо, в столиці почали стрімко падати, на ринку житла сформувався певний дефіцит. Штучний, я думаю. І тут запрацювали на повну силу старі, вже навіть призабуті схеми: "ЗАДАТОК БЕРЕМ"...

Отже... Як-то кажуть, будьте уважні та обережні... Не стіте біля краю платформи!!! cry biggrin

Сообщение отредактировал mlyn - Среда, 21.01.2009, 16:46
 
patrikevnaДата: Среда, 21.01.2009, 18:12 | Сообщение # 2
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 15
Репутация: 0
Статус: Offline
Спасибо, mlyn!

Ага, есть такое. Я вообще не знаю, но когда мы занимались покупкой-продажей квартир, задаток брали. И давали при покупке. Тогда (а было это давненько, лет восемь назад) подобная практика считалась нормальной. И потом, дача задатка в те времена скреплялась договором... Ну, точнее, писулькой на бланке риэлторской конторы, и бумажка эта едва ли имела юридическую силу. Но там, по крайней мере, были паспортные данные обеих сторон договора. Думаю, сейчас точно так же. Впрочем, как показывает практика, в стране, где нотариус покидает помещение в момент передачи денег, писулька риэлторской конторы даже с паспортными данными... В общем, стоит разобраться:)

 
ГарматаДата: Пятница, 23.01.2009, 18:00 | Сообщение # 3
Рядовой
Группа: Модераторы
Сообщений: 4
Репутация: 0
Статус: Offline
Я че-то может не в тему вспомнила у Акунина "Особые поручения", в той части где про Валета - вот это анталогия мошенничества wink
 
Форум » Real life: квартиры, машины, парковки. Подарки и... "МЫШЕЛОВКИ" » Осторожно, ЗАДАТОК!!! » Квартирна криза та квартирний бум... (Про десять задатків і жодного продажу)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Форма входа
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024 Создать бесплатный сайт с uCoz